Vloerverwarming

Lage temperatuur verwarming

Lees Meer

Vloerverwarming is de oplossing van de toekomst om uw woning energiezuinig te verwarmen. Vloerverwarming schept een aangenaam omgevingsklimaat en heeft als extra voordeel dat het na de installatie niet meer zichtbaar is.

Bedrukte PE-folie – Tacker
Stacks Image 83
My Image
Dit is de goedkoopste manier om uw vloerverwarming te verwezenlijken. De isolatielaag wordt gevormd door een 4cm dikke polystyreenlaag ofwel door een gespoten PU-isolatie. Deze PU-laag dient meestal te worden geschuurd en geëgaliseerd om de vereiste vlakheid voor het aanbrengen van de PE-folie te bekomen.

Op deze folie is een raster gedrukt met een maasbreedte van 5cm waardoor elk veelvoud van deze afstand als legafstand kan worden aangewend.

Dit resulteert in een nagenoeg onbeperkte plaatsingsvrijheid waarbij de bevestiging van de buizen gebeurt door middel van tackerklemmen (prikbeugels) of met metalen klemmen.
Geprofileerde isolatieplaat
Stacks Image 85
My Image
De geprofileerde platen zijn vervaardigd uit moeilijk ontvlambaar PS-schuim en zijn voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling waardoor een bijkomende PE-folie, volgens DIN 18560, niet meer vereist is. De platen zijn voorzien van een tand- en groefsysteem waardoor een stevig geheel wordt gevormd en een snelle plaatsing kan worden bekomen.
Noppenfolie
Stacks Image 93
My Image
Dit verlegsysteem bestaat uit voorgevormde noppenplaten uit PE. Elke plaat (1m²) is voorzien van een speciale randstrook waardoor de platen met elkaar kunnen worden verbonden. Zo bekomt u 1 grote noppenfolie waartussen de vloerverwarmingsbuizen zullen worden vastgeklikt. De noppenfolie dient enkel als bevestigingsmat waardoor ze steeds op een onderliggende isolatielaag moet worden geplaatst. Deze onderlaag kan zowel met gespoten isolatie als met vlakke isolatieplaten worden uitgevoerd.
Bouwstaalmatten
Stacks Image 101
My Image
Bij dit systeem wordt de vloerverwarmingsbuis d.m.v. speciale buisklemmen verbonden aan de bouwstaalmatten. Bovendien wordt de buis volledig door de chape omhuld waardoor er een optimaal contact ontstaat tussen de buis en de chape.