Warmtepomp Airco

Comfort voor u woning

Lees Meer
Stacks Image 45

Terwijl je in de winter graag een lekker warm huis wilt, is er in de zomer niets heerlijker dan een heerlijk frisse woning. Investeren in een goed verkoelingssysteem is dus zeker geen overbodige luxe.

Bij ons kan u terecht voor het plaatsen van lucht/lucht warmtepomp airco systemen

Warmtepomp Airco

Wat kost een aircosysteem ?
Hoeveel een airco precies kost, hangt af van heel wat factoren, zoals het type binnen unit en de afstand tussen binnen en buiten-unit. Je kan bij ons terecht voor een gedetailleerde offerte op maat van jouw project. Er is al een airco systeem met 1 binnen-unit vanaf € 1300,00 excl. plaatsing en BTW
Hoe werkt een warmtepomp airco?
Het werkingsprincipe van een airco is gebaseerd op de compressietechniek en kan je het best vergelijken met de werking van een koelkast of een diepvries. De binnenunit onttrekt de warmte van een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Centraal hierin staat de compressor met zijn koelvloeistof. Het koelvloeistof verandert door de warmte in een gas. Dit gas wordt naar de condensor geleid om zo weer een vloeistof te worden. Hierbij komt de warmte vrij en deze wordt door de buitenunit afgegeven aan de buitenlucht. Dit proces wordt steeds herhaald zolang de airco aanstaat en werkt. Een airco haalt gratis energie uit de natuur, maar functioneert zelf op elektriciteit. Die kan je van het elektriciteitsnet halen, maar ook gedeeltelijk zelf produceren via zonnepanelen.
Mono of multi-split?
Mono voor 1 ruimte te kunnen koelen of verwarmen soms door de afstand is het interessanter om 2 mono toestel te zetten in plaats van een multi-split in verband met de afstand tussen de ruimte's.
Multi-split voor meerde ruimte te kunnen koelen en verwarmen (2 binnen-unit en 1 buiten-unit)
Uit wat bestaat een aircosysteem
Buiten-unit / Binnen-unit(s) / Koel middel leidingen / Elektriciteit leidingen / Afvoer leiding / Afstandbediening / Accessoires
Waarom Vaillant climaVAIR exclusive kiezen?
Al meer dan 145 jaar ontwikkelt Vaillant, Europese marktleider in verwarmingstechnologie, toekomstgerichte en efficiënte technologieën die beantwoorden aan de behoeftes op het vlak van comfort, verbruik en efficiëntie.

De climaVAIR kan uw woning zowel verwarmen als afkoelen. Wilt u uw huis verwarmen, dan kan de buitenunit zelfs bij koude temperaturen de altijd aanwezige latente warmte uit de buitenlucht onttrekken en naar binnen brengen. Wilt u uw huis afkoelen, dan gaat het proces net andersom: binnenunits onttrekken de warmte uit het huis en voeren die af naar buiten.
Welk vermogen heb ik nodig?
Daarom doet u beroep op ons. Wij komen bij u langs om alles te bekijken en bereken aan de hand van u project het vermogen op maat.

Vaillant climaVAIR exclusive

Vaillant climaVAIR exclusive

De lucht/lucht-warmtepomp climaVAIR is geschikt voor verwarming en koeling voor huishoudelijk gebruik

Met de nieuwe climaVAIR exclusive VAI 5 levert Vaillant een milieuvriendelijke en bijzonder efficiënte oplossing voor koeling én verwarming. Deze lucht/lucht-warmtepomp is een toonbeeld van comfort en flexibele installatie en is uitermate geschikt voor woningen zonder centrale verwarming of gasaansluiting.
Minimalistisch design

Door de harmonieuze en aantrekkelijke vormgeving kan de climaVAIR discreet in de woning worden geïntegreerd.

De wandunits nemen geen vloeroppervlakte in, waardoor de woonruimte maximaal benut wordt. Het glanzende, witte design, met discreet verlicht digitaal display past perfect in elk interieur.
A+++ energielabel en hoog rendement

Met een energielabel tot A+++ springt de climaVAIR zuinig om met energie bij de verwarming of koeling van de woning. Deze lucht/lucht-warmtepomp kan rekenen op een SEER van 8,5 en een SCOP (rendement) van 4,6.
Bediening per vertrek

Met de afstandsbediening kan de gewenste temperatuur in elk vertrek apart worden ingesteld, met verschillende comfort- en energiebesparingsopties.
Eenvoudig schoonmaken

De filters zijn vlot demonteerbaar en kunnen eenvoudig gereinigd worden aan de voorzijde van de eenheid.
Voorkom verkoudheden

Het verschil tussen de binnen- en de buitentemperatuur is best niet groter dan 6°C. Een groter verschil is niet gezond en maakt u vatbaarder voor verkoudheden.
Mono- en multisplit

Bij een monosplit-airco wordt één binneneenheid gecombineerd met één buiteneenheid. De binneneenheid is in dit geval altijd wandhangend.

Bij een multisplit airco kan één buiteneenheid gecombineerd worden met meerdere binneneenheden. De binneneenheid kan bij een multisplit zowel een wandmodel, vloermodel als een casette (ingebouwd) zijn en er kunnen maximaal 4 binneneenheden gecombineerd worden.
Milieuvriendelijk koudemiddel R32

De nieuwe climaVAIR lucht/lucht-warmtepomp gebruiken het R32 koudemiddel met een GWP (Global Warming Potential) waarde die 1/3 lager ligt dan R410A, dat werd gebruikt in airco’s van vorige generaties. De CO2-uitstoot van R32 is tot een minimum beperkt en het koudemiddel tast ook de ozonlaag niet aan.
Optimale werking bij extreme weersomstandigheden

De climaVAIR is bestand tegen extreme weersomstandigheden, van vriesweer tot hittegolven. De werking van de climaVAIR is gegarandeerd bij temperaturen van 48°C tot -15°C. Als het buiten -15°C vriest, kan je binnen nog rekenen op een binnentemperatuur van 19-20°C.

De slimme ontdooiing-functie voorkomt ijsvorming op de warmtewisselaar van de buitenunit. Tijdens de wintermaanden kan u hierdoor wat waterdamp opmerken aan de buiteneenheid.
Stille werking

Dankzij de ‘stille modus’ schakelt de climaVAIR over naar een lagere werkingssnelheid voor een minimale geluidslast.
Luchtzuivering

Dankzij de actieve ionisatie wordt de lucht in de ruimte automatisch schoongemaakt. De climaVAIR maakt negatieve ionen aan die de positief geladen deeltjes in de lucht neutraliseren. Hierdoor blijft de lucht zuiver, geurloos en bacterie- en schimmelvrij.
Folder Vaillant climaVAIR
0
Stacks Image 27

Geschikt voor elke woning - zowel voor renovatie als nieuwbouw

Stacks Image 22

Meer en beter rendement

Stacks Image 17

Efficiëntieklasse tot A+++

Stacks Image 12

Geschikt voor verwarming en koeling