Airco - Lucht/lucht-warmtepompen


Gebr. Van Den Briel BVBA
Airco / Lucht/lucht warmtepomp

Pasted Graphic 1 Pasted Graphic 2

De lucht/lucht-warmtepomp climaVAIR is geschikt voor verwarming en koeling voor huishoudelijk gebruike

Met de nieuwe climaVAIR exclusive VAI 5 levert Vaillant een milieuvriendelijke en bijzonder efficiënte oplossing voor koeling én verwarming. Deze lucht/lucht-warmtepomp is een toonbeeld van comfort en flexibele installatie en is uitermate geschikt voor woningen zonder centrale verwarming of gasaansluiting.

Mono- en multisplit

Bij een monosplit-airco wordt één binneneenheid gecombineerd met één buiteneenheid. De binneneenheid is in dit geval altijd wandhangend.

Bij een multisplit airco kan één buiteneenheid gecombineerd worden met meerdere binneneenheden. De binneneenheid kan bij een multisplit zowel een wandmodel, vloermodel als een casette (ingebouwd) zijn en er kunnen maximaal 4 binneneenheden gecombineerd worden.

Minimalistisch design

Door de harmonieuze en aantrekkelijke vormgeving kan de climaVAIR discreet in de woning worden geïntegreerd.

De wandunits nemen geen vloeroppervlakte in, waardoor de woonruimte maximaal benut wordt. Het glanzende, witte design, met discreet verlicht digitaal display past perfect in elk interieur.

Milieuvriendelijk koudemiddel R32

De nieuwe climaVAIR lucht/lucht-warmtepomp gebruiken het R32 koudemiddel met een GWP (Global Warming Potential) waarde die 1/3 lager ligt dan R410A, dat werd gebruikt in airco’s van vorige generaties. De CO2-uitstoot van R32 is tot een minimum beperkt en het koudemiddel tast ook de ozonlaag niet aan.

A+++ energielabel en hoog rendement

Met een energielabel tot A+++ springt de climaVAIR zuinig om met energie bij de verwarming of koeling van de woning. Deze lucht/lucht-warmtepomp kan rekenen op een SEER van 8,5 en een SCOP (rendement) van 4,6.

Optimale werking bij extreme weersomstandigheden

De climaVAIR is bestand tegen extreme weersomstandigheden, van vriesweer tot hittegolven. De werking van de climaVAIR is gegarandeerd bij temperaturen van 48°C tot -15°C. Als het buiten -15°C vriest, kan je binnen nog rekenen op een binnentemperatuur van 19-20°C.

De slimme ontdooiing-functie voorkomt ijsvorming op de warmtewisselaar van de buitenunit. Tijdens de wintermaanden kan u hierdoor wat waterdamp opmerken aan de buiteneenheid.

Bediening per vertrek

Met de afstandsbediening kan de gewenste temperatuur in elk vertrek apart worden ingesteld, met verschillende comfort- en energiebesparingsopties.

Eenvoudig schoonmaken

De filters zijn vlot demonteerbaar en kunnen eenvoudig gereinigd worden aan de voorzijde van de eenheid.

Stille werking

Dankzij de ‘stille modus’ schakelt de climaVAIR over naar een lagere werkingssnelheid voor een minimale geluidslast.

Voorkom verkoudheden

Het verschil tussen de binnen- en de buitentemperatuur is best niet groter dan 6°C. Een groter verschil is niet gezond en maakt u vatbarder voor verkoudheden.

Luchtzuivering

Dankzij de actieve ionisatie wordt de lucht in de ruimte automatisch schoongemaakt. De climaVAIR maakt negatieve ionen aan die de positief geladen deeltjes in de lucht neutraliseren. Hierdoor blijft de lucht zuiver, geurloos en bacterie- en schimmelvrij.

Wij zijn erkend RESCERT installateur voor warmtepomp systemen

Rescert

© 2018 Nils Van Den Briel Contact Me